almapost.nl

De moeder van Vera

Een Alpenroman

25-3-2021

Door een tweet (dank, Chrétien Breukers) werd ik herinnerd aan Een Alpenroman (1960) van Simon Vestdijk. Wat een fijn boek is dat toch. Aanrader voor wie iets substantieels zoekt dat je niet loslaat, in deze tijd. Keurige, en getrouwde, vrouw gaat in haar eentje naar een hotel in de Alpen en wordt verliefd op een intrigerende serveerster. Prachtig beschreven, veel emotionele spanning.

Narcisme, maar dan leuk!

18-3-2021

Wil je iets lezen over narcisme dat naast leerzaam ook leuk is? Lees De moeder van Vera! Want er zijn genoeg (goede) sites over het onderwerp, maar een roman? Ik had het aanvankelijk misschien niet zo direct durven opschrijven, maar het narcisme in het boek wordt ook door onbekenden volop herkend. Bovendien zijn ze vol lof over de manier waarop de narciste in De moeder van Vera in haar waarde wordt gelaten. Op een beter begrip van het boek had ik niet kunnen/durven hopen. De moeder van Vera, door Alma Post. Overal te bestellen. Prijs € 17,95.

Tranen in avondjurk

10-3-2021

Huilen in de Royal Albert Hall en zodra het licht aangaat glimlachen naar het publiek. Aangrijpend en bevrijdend, het interview van Oprah met Megan en Harry. Hier kan geen tekstschrijver tegenop.

De moeder van Vera

Op haar vijftigste moest ze toch in staat zijn om haar moeder te trotseren?

De familie drijft een landelijk gelegen hotel-restaurant, waarin hard gewerkt wordt door iedereen behalve Marga. Toch staat Marga onaantastbaar aan de top van de piramide die Hotel Boszicht vormt.

Na de dood van haar tolerante vader Ties besluit Vera, inmiddels van middelbare leeftijd, zich niet langer door haar moeder te laten overheersen. Daartoe moet ze haar eeuwige schroom overwinnen. Tegenover haar moeder, maar ook tegenover haar in een mysterieuze liefdescrisis verkerende dochter.

2020, Uitgeverij de Onderstroom

ISBN 978-90-830437-1-5

176 pagina's

Terug naar de boekenlijst Naar de site van de uitgever